OHJEISTUSTA FOORUMIN KÄYTTÖÖN!

From New York With Love RPG käyttää pelifoorumina Proboardsin ilmaisfoorumia. Se on englanninkielinen, mutta vähäisilläkin englannin kielen taidoilla foorumin käytön pitäisi onnistua. Ylläpito on kuitenkin koonnut tähän lyhyitä ohjeita foorumin käyttämiseksi sekä pieniä lisävinkkejä, joilla esimerkiksi aikajanojen ja suhdekarttojen muokkaaminen helpottuu.

KIRJAUTUMINEN & REKISTERÖITYMINEN

Foorumin pääsivun oikeasta ylälaidasta löydät kohdan ”Welcome Guest. Please login or register”.

NAVIGOINTI FOORUMILLA

Foorumin pääsivun vasemmasta ylälaidasta löydät pikalinkkejä eri foorumin osioihin. Kohdat Pääsivu, Etsi sekä Nimi- ja kuvalista näkyvät rekisteröitymättömillekin käyttäjille. Kun olet jäsen ja kirjautunut sisälle, näet monia muitakin pikalinkkejä näiden lisäksi – esimerkiksi omat yksityisviestisi.

UUDEN KESKUSTELUKETJUN LUOMINEN

Halusitpa jättää hahmopyynnön, aloittaa pelin tai kirjoittaa pelin ulkopuolisiin asioihin liittyvälle alueelle jonkinlaisen keskustelunavauksen, surffaa vain haluamallesi boardille/keskustelualueelle ja klikkaa ”Create thread”.

VIESTIN KIRJOITTAMINEN / MUOKKAAMINEN

Proboards tarjoaa viestin muokkaustilassa kahta vaihtoehtoa, ”previewiä” ja ”bbcodea”. Vaikka Preview saattaakin vaikuttaa helpommalta, niin ylläpito suosittelee lämpimästi BBCoden käyttämistä.

LINKKIEN MUOKKAAMINEN VIESTEISSÄ

Suurimmaksi ongelmaksi ylläpito ehti FNYWL RPG:n ensimmäisinä kuukausina havaita sen, ettei linkeiksi tarkoitettuja tekstejä saanut fontin osalta vaihdettua, vaan vaikka linkin olisikin asettanut esim. Georgiaksi, pysyi sen fontti kuitenkin Tahomana, joka on foorumin pääfontti.

Ongelman voi kuitenkin ratkaista seuraavalla tavalla:
[a href="http://www.google.fi"][font face="georgia"][font size="4"]Linkkinä oleva sana[/font][/font][/a]

Sama koskee myös esimerkiksi lihavoituja linkkejä, jolloin koodi olisi vastaavasti:
[a href=”http://www.google.fi”][b]Lihavoitu sana[/b][/a]

FOORUMIN VASEN SIVUPALKKI

Sivupalkista löydät mm. hyödyllisiä linkkejä, pelin uusimman hahmon (tai vähintäänkin uusimpien joukosta poimitun) sekä chat-boksin. Chat-boksi on nopea tapa esimerkiksi vierailijoille kysellä lyhyitä kysymyksiä liittymisestä, mutta mikään ei estä pelaajiakaan juttelemasta siinä.

IRC-KANAVA

FNYWL RPG:llä on oma IRC-kanava. Chat-boksissa on helppo jutella lyhyesti, mutta ircin hyviin puoliin kuuluu pidemmät viestit ja kenties nopeatempoisempi keskustelu isommassa näkymässä. Irkkiin pääset helpoiten vasemman sivupalkin linkistä. Nimimerkiksi oma fooruminimesi, vierailijoilla totta kai itselle mieluisin nettinimi. Muistetaan ircissä hyvät käytöstavat, jotta kaikilla olisi mukavaa jutustella keskenään. Muistathan, että ircissä voit myös pelata lyhyitä ja nopeita pikapelejä?

KUN HAHMOSI ON PELISSÄ...

Kun hahmosi on hyväksytty mukaan peliin, ja olet rekisteröitynyt käyttäjä, pelaamista ajatellen tärkeimmät kategoriat foorumilla ovat ”Pelaamiseen liittyvät asiat” sekä ”Pelialueet”. Kaikki muu on lähinnä ekstraa, mutta näillä kahdella alueella pääset jo mukavaan alkuun FNYWL-urallasi!

JULLE, JENSKU, JENNI & NEPA
2014 © FROM NEW YORK WITH LOVE - ETHÄN KOPIOI LUVATTA?